lunes, 19 de julio de 2010

Catalunya aspira a guanyar per tercer any consecutiu els Jocs Nàutics Atlàntics

Catalunya aspira a guanyar per tercer any consecutiu els Jocs Nàutics Atlàntics.

La viceconsellera d’Afers Exteriors i Cooperació, Roser Clavell, ha presentat la selecció catalana que participa, per tercer any consecutiu, en els Jocs Nàutics Atlàntics que tindran lloc a Santander del 31 de juliol al 5 d’agost. L'han acompanyat en aquesta presentació el director General de Projecció Internacional d'Organitzacions Catalanes, Ignasi Doñate, i el president de la federació catalana de vela, Gerard Esteve.

FOTO: Miquel Coll

Els esportistes catalans competiran en les modalitats següents: rem, vela, activitats subaquàtiques i surf. En les dues edicions anteriors, celebrades a Viana do Castelo, Portugal (2009) i a Getxo – Sopelana, Euskadi (2008), la delegació catalana ja va aconseguir el primer lloc en nombre de medalles, tot i que llavors no va participar en la modalitat de surf. En aquesta edició, Catalunya si que participarà en la competició de surf, però no ho farà en la modalitat de piragüisme.

La representació catalana està formada per una setantena de persones entre esportistes i tècnics, i compta amb la col·laboració del grup musical ‘Lax’n’Busto’ que, a partir el seu tema clàssic “La meva terra és el mar”, ha gravat un videoclip de suport a la seva participació.

Durant la presentació pública de la selecció, Roser Clavell ha destacat els resultats tan positius aconseguits en les anteriors edicions dels jocs, fet que demostra que Catalunya “te capacitat i talent suficient per poder competir a primera línia mundial en desenes de disciplines esportives. Sense anar més lluny” - ha continuat – “el passat 28 de juny Catalunya guanyà l’Argentina a la Copa Amèrica d’hoquei patins" i “fa quatre dies vèiem com la selecció espanyola de futbol guanyava la copa del món amb la participació de set jugadors catalans i tres jugadors més formats a casa nostra”.

Seguidament, ha recordat que actualment hi ha al voltant de 50 països esportius no sobirans que participen en en competicions oficials sense tenir estat Propi. En paraules de la vicencosellera, és “la suma de la feina de tots el que ens permet cada cop traspassar més fronteres en les competicions internacionals.”

Els jocs nàutics se celebren des de l’any 1996, impulsats pel comitè internacional dels Jocs Nàutics Intercèltics i de l’Espai Atlàntic. Catalunya hi participa des de l’any 2008 i és membre de ple dret d’aquest comitè des de l’agost de 2009.

+ info: http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do;jsessionid=y43YMBBHQ2w74RJmRRRTnBrSX6d6GZPHrWjhh9N3xz5vb2fB9CSy!-838239732?id=43209&idioma=0&departament=42&canal=43

info per assistir de públic (viatges concertats):

http://www.racocatala.cat/noticia/16916/arriben-xiv-jocs-nautics-atlantics

No hay comentarios:

Publicar un comentario