domingo, 25 de julio de 2010

avui dilluns gran inauguració oberta al públic dels Europeus d'Atletisme de Barcelona 2010


Hansel Cereza, ex membre fundador de La Fura dels Baus, és l’artífex de la idea i el que ha elaborat el guió de la cerimònia i la dirigirà. Cereza utilitzarà l’arquitectura de l’avinguda com a espai escènic, integrant a l’acció les torres venecianes i els pavellons de la Fira. L’escenari principal serà la Font Màgica de Montjuïc i la mostrarà al món d’una forma diferent a com sempre s’ha fet.

“El repte, l’atreviment nostre ha estat precisament aprofitar l’escenografia que ja teníem la Font Màgica, i no crear res nou –explica Cereza-. La font s’ha emprat en altres ocasions, però al voltant d’ella o darrere, mai el mateix interior de la font. Serà una cerimònia especial, atractiva, innovadora i, sobretot, diferent”.


Cereza avança que l’aigua “serà el personatge principal de l’acte ja que formes part de l’espectacle” i detalla que tot gira al voltant dels valors de l’atletisme aplicats al nostre propi estil de vida. “Aquests valors, si els empréssim a la nostra societat més sovint, reduirien les distàncies que hi ha entre nosaltres. Les distàncies les posem nosaltres mateixos i hem de retallar-les”.

El llenguatge emprat a la cerimònia serà visual, amb predomini de la dança i l’acrobàcia, i també els atletes seran protagonistes de l’esdeveniment. La durada de l’espectacle serà d’uns 90 minuts i la desfilada, que durarà 20, estarà integrada al propi espectacle. Precisament durant la presentació dels 50 equips participants a Barcelona 2010 és quan sonarà “Himno para Europa”, peça musical composada per Nacho Cano.

El cèlebre compositor espanyol és el creador de la banda musical de la cerimònia, tot i que dues de les peces que es podran escoltar són obra del prestigiós Salvador Niebla, autor, entre d’altres, de les darreres coreografies que ha presentat l’equip espanyol de natació sincronitzada a les principales competicions internacionals.

Hansel Cereza, que està convençut que la cerimònia sorprendrà, afegeix a la seva experiència a La Fura dels Baus diversos anys de coreògraf aeri del Cirque du Soleil al seu espectacle “Love”, amb música de The Beatles, que es representa a Las Vegas.

Al 1992 va ser un dels grans protagonistes de la celebrada peça “Mediterrani” amb la que La Fura dels Baus va meravellar a tot el món per la seva espectacular posada en escena durant la cerimònia d’inauguració. La seva projecció internacional va tenir un altre gran etapa al 2004, any en que va ser el director escènic de “L’home del Mil•leni”, espectacle que es va presentar a l’obertura del Fòrum de les Cultures.

El primer acte de Barcelona 2010 podrà seguir-se per quatre pantalles gegants que s’instal•laran per tota l’avinguda María Cristina. S’espera l’assistència d’unes 30.000 persones, que al concloure la cerimònia inaugural podran gaudir amb un concert, i gratuït, a la plaça de l’Univers a càrrec de La Troba Kunf-Fú.

+ info: http://www.bcn2010.org/paginasFront/Noticies/Detall_Noticies_/_IZ5g6X2evdEzufu9dmAhTL3bpvaY40EYlE-DXnoD6T9Wao6jMqFLncRqVhotbY2ghu-NMJTk-CM60l5QKWwKppDjohPZhfqo

No hay comentarios:

Publicar un comentario